Iniciar Sessió

Les targetes revolving ja són el primer focus de plets bancaris per sobre de multidivisa o sòl

Targetes revolving, minicrèdits i prèstecs a cop de ‘clic’ guanyen protagonisme en els tribunals per les seves condicions i tipus d’interès desmesurats, en un context de deterioració econòmica de les famílies

Un any més, ASUFIN analitza les noves sentències fallades a tancament de l’exercici per a oferir una foto completa de la litigiosidad bancària al nostre país. L’Estudi Jurisprudencial de 2021 llança de nou una forta pujada dels plets per targetes revolving, de fins al 108%, que passen de 60 a 125, i per primera vegada cobren protagonisme les sentències per minicréditos, els préstecs a cop de clic, en un context de creixent perill de sobreendeutament.

En termes generals, la litigiosidad va tornar a descendir, però de forma menys acusat del que ho va fer el primer any de pandèmia. En concret, s’han comptabilitzat 543 sentències enfront de les 609 sentències de l’a o 2020. Aquest descens, del 10,8% respecte a l’exercici anterior, és aproximadament la meitat del qual es va produir entre l’a o 2019 i 2020, que va ser del 22,9%. S’ha mantingut invariable, això sí, la taxa d’èxit a favor del consumidor, que torna a situar-se en el 90%.

Per primera vegada, un producte, el de targetes, desbanca al que major litigiosidad havia acumulat des de la crisi financera, la hipoteca multidivisa: de 326 descendeix a 114. També continuen retrocedint les fallades per clàusula sol, que passen de 42 a 29 i els d’altres productes estructurats, com swaps, de 16 a 6.

Per entitats que protagonitzen aquests litigis, les tres més importants d’Espanya, Banc Santander (153 sentències i un 28,2%), Bankinter (87 sentències i un 16,0%) i CaixaBank (73 sentències i un 13,4%) tornen a sumar més de la meitat del total, el 57,6%.

No obstant això, de totes elles destaca l’avanç de WiZink, que ja se situa com a quarta entitat per nombre de litigis, enfront de la sisena posició ocupada en 2020: passa del 4,3% de les sentències al 9,4%, un 120%, en només un any. La raó consisteix en l’alta litigiositat que manté per les targetes revolving.

Per Comunitats Autònomes, Madrid és la que acapara més sentències amb un 43,6%, seguida ja a molta distància per Catalunya, amb un 12,1% i Castella i Lleó amb un 8,2%. En aquesta acumulació de Madrid, juga un paper fonamental ser la regió que acapara un major nombre de sentències per la categoria líder, targetes. En concret 95 sentències, un 76% del total d’aquesta tipologia es concentren en la comunitat madrilenya.

Comparte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Fes-te
SOCI

Articles Relacionats 

Novedades 2gether

Criptoactius: 2gether

Després de conèixer que l’empresa 2gether tancava la seva plataforma la setmana passada, et comptem les novetats Després d’anunciar la setmana passada que 2gether posaven fi a

PPyPD. Registrándote en el formulario estás aceptando la política de privacidad de ASUFIN.

¡Recibe nuestra newsletter gratis!

Recibe en tu e-mail todas las semanas las últimas noticias sobre gastos de hipoteca, revolving, cláusulas abusivas, estafas…
¡Y mucho más!
PPyPD. Registrándote en el formulario estás aceptando la política de privacidad de ASUFIN.